Site icon Balkonada

Csokival töltött fahéjas, sült gombóc receptje

sült gombóc

Amikor megláttam Tímea receptjének nevét, háromszor el kellett olvasnom. Sült gombóc??? Akárhogy is néztem, igen az volt. A következő gondolatom az volt, hogy biztos elírás. De végig olvasva a receptet és az elkészítési útmutatót, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem. Ez valóban sült gombóc, fahéjjal és finom csoki töltelékkel, ami ráadásul kelt tészta alapból készül.

Csokival töltött fahéjas, sült gombóc elkészítése

A nevével ellentéteben semmi extra dologra nem kell gondolni. Ezek valójában töltött kelt tésztás gombócok fahéjas cukorban kisütve.

Ahogy Tímea megosztotta velünk az elkészítési módot:

„Ne gondoljatok semmi bonyolultra: sima kelt kalácstészta kinyújtva, felkockázva, betöltve. A kis gombócokat olvasztott vajba majd fahéjas kristálycukorba forgatom, bedobálom egy tepsibe és megsütöm.”

Kelt kalács receptje

Hozzávalók

Kenéshez:
1 darab tojás felverve

Kelt tészta elkészítése

Sütési hőmérséklet:

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Nagyon köszönöm Kettős Tímeának a kitűnő receptet!

Exit mobile version