Site icon Balkonada

Csokival töltött fahéjas, sült gombóc

Amikor megláttam Tímea receptjének nevét, háromszor el kellett olvasnom. Sült gombóc??? Akárhogy is néztem, igen az volt. A következő gondolatom az volt, hogy biztos elírás. De végig olvasva a receptet és az elkészítési útmutatót, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem. Ez valóban sült gombóc, fahéjjal és finom csoki töltelékkel, ami ráadásul kelt tészta alapból készül.

A nevével ellentéteben semmi extra dologra nem kell gondolni. Ezek valójában töltött kelt tésztás gombócok fahéjas cukorban kisütve.

Csokival töltött fahéjas, sült gombóc elkészítése

Ahogy Tímea megosztotta velünk az elkészítési módot:

„Ne gondoljatok semmi bonyolultra: sima kelt kalácstészta kinyújtva, felkockázva, betöltve. A kis gombócokat olvasztott vajba majd fahéjas kristálycukorba forgatom, bedobálom egy tepsibe és megsütöm.”

Kelt kalács készítése

Hozzávalók

Kenéshez:
1 darab tojás felverve

Kelt tészta elkészítése

Sütési hőmérséklet:

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Nagyon köszönöm Kettős Tímeának a kitűnő receptet!

Exit mobile version