A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő tegye a dolgát és elkészüljön a zamatos téli étel.
Csirkecomb savanyú káposzta ágyon
Hozzávalók
Húshoz
- 6 db csirkecomb,
- 15 g szárnyas fűszerkeverék.
Káposzta ágyhoz
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál fűszerpaprika,
- 1 dl napraforgó olaj,
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény,
- 1 kg savanyú káposzta,
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors.
Elkészítése
- A savanyú káposztát átmossuk,
- a csirkecombokat megszórjuk a fűszersóval és egy időre hűtőbe tesszük pihentetni,
- a vöröshagymát apróra vágjuk,
- az olajon megpirítjuk a hagymát,
- lehúzzuk a tűzről, és ellkeverjük benne a pirospaprikát és a köménymagot,
- visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a káposztát,
- néhány percig pároljuk, majd egy nagyobb méretű jénai tálba, vagy tepsibe öntjük,
- a tetejére pakoljuk a csirkecombokat és lefedve sütőbe helyezzük,
- 1 órán át 180 fokon sütjük, majd a tetőt levéve még fél órát 150 fokon sütjük, közben a combokat néha meglocsoljuk a káposzta levével.
Tipp: Csirkecombok helyett készíthetjük liba vagy kacsacombokból is. Nagyon jó ízt ad a káposztának, ha almakockákat is keverünk bele.
Hasonló módon készül és pont ilyen finom a sertéstarja káposzta ágyon.
Nagyon köszönjük az ötletet Varga Zsoltnak!