Ha van otthon milerelit leveles tészta, akkor már nagy gond nem lehet. Rengeteg féle ételt készíthetünk belőle. Illésné Nagy Mária most éppen finom penészes sajtot rejtett el benne, így lett belőle bújtatott camembert.
Illésné Nagy Mária ajánlója, ötletadója. „Valójában, egy nagyon egyszerűen elkészíthető ételről van szó ;). A levelestésztán kívül, szögletes vagy kerek camembert sajtra (natúr vagy ízesített változatban) van szükség.
A lényeg: a csomagolásban rejlik, ugyanis, ha nem figyelünk eléggé 😀 a hajtogatás során, előfordulhat, hogy kifolyik a sajt….persze ez nem tragédia, semmit nem von le a végeredményből! Jöjjön a varázslat: 🤩”
Bújtatott camembert hozzávalói – 4 személyre
- 1 adag mélyhűtött levelestészta (felengedve),
- 4 darab camembert sajt,
- 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése
- a felengedett levelestésztát vékonyra nyújtjuk,
- két csíkot levágunk, félretesszük, ebből lesz a masni,
- négyfelé vágjuk,
- ráhelyezzük a sajtokat,
- a négy szélén, körben megkenjük vékonyan egy tojásfehérjébe mártott ecsettel,
- alulról és felülről közepéig behajtjuk,
- két oldalát pedig kicsit a tetejére felhúzva rányomogatjuk, eligazítjuk,
- egy pici tojásfehérjét használjunk a tésztaszélek odaragasztásához,
- a két csíkból ügyesen 4 masnit hajtogatunk és a tetejére, középre ültetjük,
- egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk,
- egymástól távolabb ültetjük a tésztás csomagokat,
- tojással lekenjük,
- forró, 220 fokos sütőbe tesszük, aranysárgára, ropogósra sütjük.
Forrón tálaljuk, amikor felvágjuk csodásan kifolyik a finom, olvadt sajt….áfonyalekvárt, alma chutney-t , tartármástást, majonézes salátát…stb…stb.ízlés szerint kínálhatunk mellé 😋
Mutatós, finom fogás. Készítsétek el Ti is!
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönöjük a receptet Illésné Nagy Máriának!