A boci muffin neve igen találó, utal arra, hogy a fehér és a barna foltok váltják egymást, ugyanakkor a tölteléke nem más, mint egy kedvelt tejtermék, a túró. Wolf Márta receptje egyszerű és gyors, a végeredmény pedig fenséges.
Boci muffin receptje
Muffin gyorsan elkészíthető, ráadásul egészségesebb változatai is léteznek, úgy mint a gluténmentes vagy a tönkölybúzás muffin.
Wolf Márta ajánlása: „Sütit sütöttem a mai hideg, nyirkos időben. Nagyon finom.
Hozzávalók – 12 darabhoz
- 9 dkg liszt,
- 7,5 dkg kristálycukor,
- 2 db tojás,
- 0,5 dl tej,
- 0,5 dl étolaj,
- 1,5 evőkanál kakaópor,
- 1/2 sütőpor
A töltelékhez
- 20 dkg túró,
- 10 dkg kristálycukor,
- 1 db tojás,
- 1 vaníliás cukor,
- 2,5 dkg búzadara,
- 1/2 citrom reszelt héja.
Boci muffin elkészítése
- a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral,
- adjuk hozzá tejet,
- az olajat,
- a kakaóport,
- majd a sütőporral összekevert lisztet is,
- a tojásfehérjéket verjük habbá,
- majd óvatosan keverjük bele a kakaós masszába,
- a túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással,
- a kristálycukorral,
- a vaníliás cukorral,
- a reszelt citromhéjjal,
- valamint a búzadarával,
- a muffin tepsinkbe tegyünk muffin papírokat,
- és osszuk el 12 felé a tésztát,
- egy kávéskanál segítségével szórjuk rá a túrós masszát a kakaósra,
- nem baj, ha soknak tűnik, mert sütés közben süllyed majd lefelé belőle,
- előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb. 20 perc alatt süssük készre,
- tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!