Site icon Balkonada

Bejgli zsírral, sok töltelékkel hagyományosan receptje

A bejgli zsírral és sok töltelékkel az igazi. Úgy, ahogy nagyanyáink készítették anno. Bár a margaringyártók megpróbálják kiszorítani a zsírt és a vajat a konyhából, szerintem a zsírral és vajjal készült sütemények sokkal finomabbak és egészségesebbek is. A legjobb bejgli recept másik titka a zsír mellett a sok töltelék. 

Bejgli zsírral receptje

Hozzávalók a tésztához (1 szálhoz való adag)

Hozzávalók a töltelékhez

Bejgli zsírral elkészítése

Bejgli mák és dió töltelékének elkészítése

Így lesz márványos a bejgli teteje

Ahhoz, hogy márványos legyen a teteje, először csak tojássárgájával kell megkenni, majd hűtőben szárítani. Aztán ismét megkenni sárgájával, ismét hűtőben szárítani. Száradás után tojás fehérjével kell kenni és szobahőmérsékleten szárítani, majd mehet a sütőbe.

Mindíg egy irányba kenjük mi.

Tipp: ne ijedj meg akkor sem, ha az oldala a sok vagy nedves tölteléktől kicsit szétreped. Melegen még egyszerűen formázható, megigazítható.

Exit mobile version