Nekem elég volt elolvasni Farkas Ancsa bazsalikomos sajttorta pohárkrém sóskaramell öntettel édességének nevét és már el is lágyultam. Ennek még a legnagyobb fogyókúra esetén sem tudnék ellenállni. És te? Már mutatom is az egyszerű és nagyszerű receptet, amihez még a sütőt sem kell belapcsolni.
Bazsalikomos sajttorta pohárkrém receptje
„Ma egy pohárkrémet próbáltam ki, amin már egy ideje agyalok. Bazsalikomos sajttorta pohárkrém. Fergetegesen finom. Kicsit szórakoztam vele, valamelyiknek a tetejére tettem egy kis sóskaramell öntetet, és még pár szem pisztáciával is megkínáltam.”
Hozzávalók
- 1 csomag győri édes zabfalatok,
- 10 dkg vaj,
- 25 dkg mascarpone,
- 1 evőkanál porcukorral,
- 1 citrom lereszelt héjával, és
- 1-2 teáskanál levével,
- 1 csokor apróra vágott friss bazsalikom,
- 2 dl Meggle cukrászhab vagy 30%-os habtejszín (NEM főző!),
- ízlés szerint sós karamell öntet, pisztáció vagy bármi más.
Pohárkrém elkészítése
- a győri édes zabfalatokból párat félreteszünk a díszítéshez, a többit megdarálom vagy mozsárban apróra töröm,
- kekszhez hozzákeverem a vajat,
- a krémhez összekeverem a mascarponet a porcukorral,
- hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét,
- beleteszem az apróra vágott friss bazsalikomot,
- hozzáadom a tejszínt és az egészet habosra keverem,
- poharakba kanalazom a darált kekszet,
- rá halmozom teáskanálnyi kis halmokban a krémet,
- a tetejére egy félbetört kekszet teszek,
- díszíthetjük bazsalikom bóbitával,
- sóskaramell öntettel, pisztácia szemekkel, vagy ami éppen akad.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!