Site icon Balkonada

Almás paplan, nagyszerű sütemény egyszerűen

kis erkély

Almás paplan receptet hozott Veronika, aki mindig valami egyszerű és nagyszerű étel elkészítésének módját tárja elénk. Ez a finom almás sütemény most kipróbálásért kiállt!

Almás paplan receptje

Kordics-Ujvári Veronika a sütés nélküli almás pite golyó után ismét egy kitűnő almás receptet mutat nekünk. „A napokban olvastam a receptet a hétvégén megsütöttem.”

Hozzávalók – 28 * 40 cm-es tepsihez

Tésztához:

Töltelékhez:

Almás paplan elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Tipp: Ismét tovább gondoltam egy kicsit a receptet. Nem, ebbe most nem diót ajánlok. Bár szerintem az is nagyon jól illene bele. Még elegánsabbá és fenségessé tehetjük, ha bor- vagy vaníliasodóval megbolondítva tálaljuk.

A vaníliasodó név talán egy kicsit flancosan hangzik és sokan valami nagyon bonyolult dologra gondolnak a hallatán. Pedig a sodó nem más, mint süteményekhez való, édes és melegen tálalt öntet. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. Nagyon finom aranygaluskához, rétesekhez vagy piskótákhoz is. Már is mutatom a vaníliasodó receptjét.

Exit mobile version