Site icon Balkonada

Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert

Az almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert készítése az egyik legjobb dolog, ami a camembert sajttal történhet. Bár azért ne feledkezzünk meg a bújtatott camembertről és a csehek nagy kedvencéről a pácolt camembertről sem. A mennnyei finomságot az alma, a dió, a méz és a friss zsálya összhangja koronázza meg.

Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert receptje

Készítettem már hasonlót, igaz akkor füge, dió és friss rozmaring volt a sztár….most almát, diót, friss zsályalevelet használtam. A fűszerezés ízlés szerint történhet, őrölt bors és méz volt napirenden nálam.
Így készítettem ezt az egyszerű, ám de mennyei finomságot….jó szívvel ajánlom!

Hozzávalók

fűszeres sült camembert elkészítése

Egy kisebb sütőformát olívaolajjal megöntözünk, belehelyezzük a sajtot, késsel vágásokat ejtünk rajta és ebbe dugdossuk a negyedelt almaszeleteket, a darabolt diót, az összetekert sonkaszeleteket. Pici sóval megszórjuk, frissen borsot őrölünk rá, csíkokra vágott zsályalevelekkel megszórjuk. A sajt köré is minden hozzávalóból teszünk, végül mézet csorgatunk rá, ízlés szerint.


Forró sütőben, 200 fokon sütjük addig, hogy a sajt közepe megolvadjon, kicsorduljon a kérgéből és a dió, alma kissé megpiruljon…😋
Burgonyapürét készítettem mellé köretként.
Ízekben gazdag, zamatos, finom lakoma.
Egy pohár finom fehérbor dukál mellé… 😉
Jó étvágyat kívánok! 🙂

Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version