Site icon Balkonada

Zöldséges pulykaragu receptje

Zöldséges pulykaragu receptjét osztotta meg olvasónk. Az egyszerűen, gyorsan elkészíthető húsétel szaftos és ízletes a hozzáadott zöldségektől. Köretként burgonyapürét, rizst vagy akár tésztát is adhatunk hozzá.

Zöldséges pulykaragu receptje

„Már készítettem korábban, akkor is és most is beváltotta a hozzá fűzött várakozást….ízletes, laktató, finom fogás született

A pulykamell, ragu formájában még ízletesebb, szaftos a zöldségektől, a változatos ízesítő anyagoktól.

Jó szívvel ajánlom az elkészítését

Burgonyapüré volt a körete, de tésztával, rizzsel is nagyon finom.

Így készítettem…” – ajánlotta a figyelmünkbe a receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

Zöldséges pulykaragu elkészítése

A húsos szalonnát sütni kezdjük, hozzáadjuk a kockára felvágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üvegesre sül, a sárgarépát és a zellerszárat kisebb kockákra felaprítjuk, és a hagymához adjuk, együtt sütjük.

A húst kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük, fehéredésig sütjük. A kimért vörösbort és a csirkehúslevest hozzáöntjük, a fűszerekkel ízesítjük, lefedve, takaréklángon kb. 15 percig főzzük.

Ha megpuhult a hús, 2 dl tejszínt, 1 teáskanál keményítővel elkeverünk és a raguhoz öntjük, forrásig kevergetjük, besűrítjük.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version