Zöldséges pulykaragu receptjét osztotta meg olvasónk. Az egyszerűen, gyorsan elkészíthető húsétel szaftos és ízletes a hozzáadott zöldségektől. Köretként burgonyapürét, rizst vagy akár tésztát is adhatunk hozzá.
Zöldséges pulykaragu receptje
„Már készítettem korábban, akkor is és most is beváltotta a hozzá fűzött várakozást….ízletes, laktató, finom fogás született
A pulykamell, ragu formájában még ízletesebb, szaftos a zöldségektől, a változatos ízesítő anyagoktól.
Jó szívvel ajánlom az elkészítését
Burgonyapüré volt a körete, de tésztával, rizzsel is nagyon finom.
Így készítettem…” – ajánlotta a figyelmünkbe a receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- 75 dkg pulykamellfilé
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg húsos szalonna (bacon)
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál halványító zeller (vagy 1 cikk gumós zeller)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2,5 dl vörösbor
- 1,2 dl csirkehúsleves (kockából)
- fél-fél teáskanál só és frissen őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1-1 nagyobb csipetnyi kakukkfű és majoránna
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Zöldséges pulykaragu elkészítése
A húsos szalonnát sütni kezdjük, hozzáadjuk a kockára felvágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üvegesre sül, a sárgarépát és a zellerszárat kisebb kockákra felaprítjuk, és a hagymához adjuk, együtt sütjük.
A húst kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük, fehéredésig sütjük. A kimért vörösbort és a csirkehúslevest hozzáöntjük, a fűszerekkel ízesítjük, lefedve, takaréklángon kb. 15 percig főzzük.
Ha megpuhult a hús, 2 dl tejszínt, 1 teáskanál keményítővel elkeverünk és a raguhoz öntjük, forrásig kevergetjük, besűrítjük.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!