Site icon Balkonada

Zöldbableves erdélyiesen – recept

zöldbab leves erdélyiesen
Ahány ház, annyiféleképp készülnek a legegyszerűbb ételek is. Szeles Olga mint annyi mindent, a zöldbablevest is erdélyiesen készíti. Számomra a kapor és a cukor a legmeglepőbb benne. Lássuk milyen valójában a zöldbableves erdélyiesen Olga módra!

Olga a receptet a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportban osztotta meg, ahova szeretettel várunk téged is.

A zöldbab annyira általánosan használt zöldség a magyar konyhában, nem is jut eszünkbe, hogy ez is Amerikából származik. Peruban és Mexikóban már több ezer évvel ezelőtt termesztették. A babot sokáig csak szemesen, frissen vagy szárított formában fogyasztották. Az olaszok voltak az elsők, akik a 18. század végén elkezdték friss zöldségként enni a még éretlen, zsenge babhüvelyeket.

Zöldbableves erdélyiesen hozzávalói

Zöldbableves erdélyiesen elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!

Exit mobile version