Site icon Balkonada

Töltött burgonyalepény receptje

A nagymamám mindig azt mondta, hogyha krumpli van otthon, akkor nem lehet éhen halni. Milyen igaza volt. Tényleg rengeteg minden készíthető belőle. Például itt van rögtön a töltött burgonyalepény.

„Szemtelenül egyszerű, könnyű az elkészítése, rettentően finom és SERPENYŐBEN kell megsütni….ennyi az elején „dióhéjban” 😉
Az internet forgatagában találtam a receptre, azóta is gyakori vendég nálunk. 26 cm átmérőjű serpenyőben készítettem, 4 személy részére.
Kb. 40 perc alatt elkészül és ebbe már beleszámoltam a burgonya főzését is. Gyors ebéd, vacsora, vagy csak úgy éhségcsillapításra is nagyon alkalmas…😋 ” – szólj Illésné Nagy Mária ráhangoló bevezetője.

Töltött burgonyalepény hozzávalói

Töltött burgonyalepény elkészítése

„Kovászos uborkát és fűszeres tejfölt kínáltam mellé.

A tejfölhöz, sót, őrölt borsot és áttört fokhagymát adtam, elkevertem, ennyi. Ízlés szerint érdemes fűszerezni… kóstolgatni kell közben.

Nagyon – nagyon finom, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy borzasztó egyszerű az elkészítése.
Jó főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version