Site icon Balkonada

Sonkás brokkolilepény receptje

A sonkás brokkolilepény azt hiszem nálam betalált. Imádom a brokkolit és az összes hozzávalóját. Most már csak az maradt hátra, hogy sűrgősen bevásároljam a hozzávalókat.

Sonkás brokkolilepény receptje

„Egyszerű és nagyszerű kategóriába sorolható receptet ajánlok a figyelmetekbe.
Brokkoli rajongóknak feltétlenül ajánlom az elkészítését.
A brokkolival ismerkedőknek, barátkozóknak pedig ígérem, hogy nem fog csalódást okozni ;)” – szólnak Illésné Nagy Mária ajánló szavai.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Formához:

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, sima tésztává gyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű kerek formát (legalább 3 cm magas oldala legyen) vajjal kikenünk és a tésztával kibéleljük. Letakarva, 30 percre hűtőbe tesszük.
A brokkolit rózsáira szétszedjük, vízzel leöblítjük, forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, sóval, fűszerekkel és a reszelt sajt 2/3 részével.
A tésztát elővesszük, villával több helyen megszurkáljuk, a brokkolit rárakosgatjuk, a sonkát rászórjuk (kicsit a brokkoli közé igazgatjuk) és körben, egyenletesen ráöntjük a tejszínes masszát. A maradék sajtot a tetejére szórjuk.
190 fokos sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 percig
sütjük.
Melegen és hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok! 😋🥦

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version