A gyümölcstorta igazi retrósütemény, és amolyan mindenki kedvence. Még azok a gyerekek is szeretik, akik amúgy nem hajlandók megenni a gyümölcsöt. Bármilyen friss vagy befőtt gyümölcs kerülhet a tetejére, amit tálaláskor még egy kis tejsíznhabbal is megkoronázhatunk. Íme itt a klasszikus pudingos gyümölcstorta receptje!
Gyümölcstorta receptje
Hozzávalók
Piskótához
- 5 tojás,
- 5 evőkanál cukor,
- 5 evőkanál liszt,
- 5 mokkáskanál sütőpor.
Krémhez
- fél csomag vaníliás pudingpor,
- 2-3 evőkanál cukor,
- 2,5 dl tej.
Tetejére
- 3 dl víz,
- 1 csomag gyümölcskocsonya por,
- tetszés szerinti gyümölcsök (eper, őszibarack, málna a legfinomabb)
Gyümölcstorta elkészítése
- a sütőt bekapcsoljuk, 180-200 fokra állítjuk,
- a tojásokat szétválasztjuk,
- a sárgákat simára keverjük,
- a fehérjét elkezdjük verni,
- amikor habosodni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot,
- a kemény habba belekeverjük a tojássárgákat,
- hozzákeverjük a lisztet és a sütőport,
- a tortaformát alaposan megvajazzuk és kilisztezzük, (ha van, akkor gyümölcstorta formában süssük)
- a masszát beleöntjük,
- 15-20 percig sütjük 180 fokon, fotos, hogy közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját,
- ha a piskóta elkészült, kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni,
- amíg sül elkészítjük a pudingot,
- kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük,
- a maradék tejet felforraljuk,
- levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport,
- visszatesszük a tűzhelyre és folytonos keverés közben kicsit főzzük,
- a készre főzött pudingot még melegen elkenjük a piskótán,
- pudingon elrendezzük a tetszés szerinti gyümölcsöket,
- a tasakra írt módon elkészítjük a gyümölcskocsonyát és a torta tetejére kanalazzuk,
- hűtőbe tesszük ½-1 órára, hogy a kocsonya megkössön rajta rendesen.
Nagyon köszönöm Wurst Vikinek a fotót!
Tipp: Tálaláskor nyomjunk egy kis tejszínhabot a tetejére, majd arra tegyünk egy szem gyümölcsöt vagy csokidarabot.