Site icon Balkonada

Omlós bejgli sok töltelékkel Bozsa Mári módra

Régi karácsonyi sütemények

Az omlós bejgli évente csupán egyszer, karácsonykor készül nálunk, de akkor viszont elmaradhatatlan. Hagyományosan dió és máktöltelékkel készül. Bozsa Mári féle bejglinek hívjuk. Bozsa Mári nénire, akitől a recept származik személy szerint nem emlékszem. Annyit tudok csak, hogy  egy kedves néni volt Kölkeden, a kis baranyai faluban, ahol felnőttem. A nénire nem nagyon emlékszem, de neve a csodás bejgli receptje okán fent maradt.

A hozzávalók egy szál közepes méretű tepsibe való bejglihez megfelelőek.

Omlós bejgli hozzávalói egy szálhoz

Tésztához:

Töltelékhez:

Omlós bejgli elkészítése:

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Exit mobile version