Site icon Balkonada

Nakladany hermelin, azaz pácolt camembert

A knédliről mindenki tudja, hogy tipikus cseh étel, a pácolt camembertről ez már egyáltalán nem köztudott. Összetételét elnézve el tudom képzelni, hogy jól csúszik rá a cseh sör. De nézzük, hogy készül a Nakladany hermelin, azaz a pácolt camembert sajt. 

„Nakladany hermelin névre hallgat ez a cseh különlegesség, aminek a receptjét mutatom. Már volt hozzá szerencsém (Csehország-Bruno), ahány ház, annyiféle módon készítik, fűszerezik.
Hihetetlenül finom….némi türelmi idő után – miután összeértek az ízek – várakozással telve történik meg a kóstolás. Nagyon bejön a különleges ízvilág! A receptet Gabojsza konyhája, oldalán találtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek

Pácolt camembert hozzávalói

Elkészítése

  • a lila hagymát karikákra, a fokhagyma gerezdeket vékony csíkokra vágtam,
  • a sajtokat feldaraboltam,
  • az előkészített fűszerekből, a hagymákból, egy keveset az üveg aljára szórtam,
  • tettem a sajtból,
  • addig pakoltam rétegezve, amíg elfogyott minden hozzávaló,
  • végül felöntöttem olajjal az üveget,
  • csavaros kupakot tettem rá.

Na most❗️…….Jól el kell dugni a hűtőben, hogy aztán majd jól összeérve elővarázsolhassuk onnan  Nálam két hetet várakozott 😋.
Csak dicsérni tudom, gyakori vendég lesz nálunk, az biztos!

Tipp: sokféleképpen ízesítik, fűszerezik, gondolom ki, hogy ismeri, nekünk ebben a formában, nagyon ízlett.

Pirítóssal, friss kenyérrel nagyon jó, tunkolhatjuk mellé az olajat is… 
Jó étvágyat kívánok! Sör fogyasztása erősen ajánlott mellé! 

Wolf Márta a receptet látva rögtön elkészítette. „Elkészítettem a Nakládany Hermelint. Már olíva olajjal leöntött, végleges állapotában látható. A felnyitás február 23-án lesz ….

Nézd csak, Marika!  (Mustármag helyett majoránna van benne, a többi az általad közölt recept szerint.)”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának és a kiegészítést Wolf Mártának!

Exit mobile version