Site icon Balkonada

Mákos-diós almatorta (liszt nélkül) receptje

Van valami egészen különleges abban, ahogy az alma, a mák és a dió ízei találkoznak egy süteményben. Ez a torta igazi őszi-téli kedvenc: egyszerre illatos, szaftos és rusztikusan házias. Ahogy sül, az alma és a fűszerek illata betölti a konyhát, és már az első falatnál érezni lehet, hogy ez nem egy hétköznapi desszert. A mák finoman roppan, a dió mély, telt ízt ad, az alma pedig frissességet és puhaságot – együtt pedig tökéletes harmóniát alkotnak. Ez a mákos-diós almatorta nemcsak ünnepi alkalmakra való: egy bögre forró tea vagy kávé mellé is mennyei. Ráadásul könnyen elkészíthető, mégis látványos – pont az a fajta sütemény, amivel biztosan el lehet varázsolni a családot és a vendégeket. Mutatom is a receptet!

Mákos-diós almatorta receptje

Illésné Nagy Máriától kaptuk a szuper receptet:

„Megkívántam a mákos süteményt… Találtam egy nagyon kívánatos, ráadásul almával készült receptet. Meglepetés volt, hogy liszt nélküli, így még nagyobb izgalommal vártam, hogy kisüljön.
Várakozáson felül teljesített! 

Az almától szaftos állaga lett, gyönyörűen megemelkedett és nagyon ízlett, finom lett…. nagyon mákos! A dió helyett most mogyorót használtam, ez nem vont le az értékéből.
Jó szívvel ajánlom az elkészítését!

Hozzávalók:

Mákos-diós almatorta elkészítése

Tipp: többször sütöttem már… először mazsolát, legközelebb kandírozott narancshéjat adtam hozzá, nagyon ízletes lett a végeredmény 

Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok! 

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Hát ez tuti a kedvencem lesz  a másik két mákos kedvencem mellett: 

Csudijó mákos linzer

Gluténmentes máktorta

Exit mobile version