Site icon Balkonada

Madártej szelet – habos finomság receptje

Madártej szelet a kedvelt édességről, a madártejről kaphatta a nevét, aminek mint tudjuk semmi köze nincs a madarakhoz. Sok tojás kell hozzá, így olcsó süteménynek nem nevezhető, de nagyon finom, érdemes elkészíteni.

Madártej szelet receptje

Hozzávalók – 22 x 36 cm-es tepsihez

Tészta

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

Tippek: Kinézetre is jobban hasonlít a klasszikus madártejre, ha a tejszínt nem simítjuk el a tetején, hanem evőkanállal ráhalmozzuk a tejszínt. Így rusztikus kinézetű süteményt kapunk.

Főzött krém helyett két csomag vanília pudinggal is készíthetjük, ebbe 3 evőkanál étkezési keményítőt érdemes tenni.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Pethes Juditnak!

Exit mobile version