Site icon Balkonada

Limoncello házilag, az olasz citromlikőr receptje

Limoncello, az olasz citromlikőr nem csak Olaszországban kedvelt. Most már szerte a világban készítik a kissé fanyar, jellegzetes ízű alkoholos finomságot. Olvasónk a saját maga által termesztett egészséges citrom egy részét áldozta be és most megosztja velünk az egyszerűen elkészíthető házi limoncello receptjét.

Limoncello, az olasz citromlikőr

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, általában desszertitalként ajánlják éttermekben. Hagyományosan sorrentoi citrom héjának és alkoholnak a felhasználásával készítik, víz és cukor hozzáadásával. A színe sárga, íze édes-keserű. A limoncello alkoholtartalma változó: általában 20% körül mozog, és finomszesz vagy vodka használatával készítik.

Olvasónk házilag készítette el a limencellót és el is mondta, hogyan.

Sóspataki Magdolna ajánlása: „A márciusi szüret után végre elkészült a limoncello. Finom lett, de csínjával a kóstolgatással, igen magas az alkoholtartalma. Én a saját citromból készítem, mert az garantáltan vegyszermentes.

Hozzávalók

Limoncello házilag elkészítése

Tipp: „Aki szereti a citrusok kicsit kesernyés ízét, annak biztosan ízleni fog. Hidegen, esetleg mojitoba keverve nagyon finom. Ki kell próbálni!”

Nagyon köszönjük a receptet Sóspataki Magdolnának!

Exit mobile version