Site icon Balkonada

Legtutibb kuglóf receptje

A legtutibb kuglóf elnevezés cseppet sem túlzó. Nem más, mint Sinka Erika jól bevált, egyszerű kuglóf receptje, amit rendszeresen süt és a családnak, vendégeknek és ajándékba is. Ha ki tudja várni a család, akkor díszíti is. Folyamatos javítgatásokkal alakult ki a szuper recept.

Legtutibb kuglóf receptje

Erika részletesen és némi bevezetővel leírta a receptet, így azt most változatlanul teszem közkinccsé.

„Karácsony, ünnepek….ide, vagy oda én kuglófot szinte minden héten sütök. Miért?…mert imádjuk, gyorsan megvan és nem kell hozzá sok minden, hipp-hopp … kész!Bár itt, ebben a csoportban sokszor megosztottuk (Nagy Jucóval) kuglófomról készült fotókat, receptet, de most annyira finom lett, hogy ezt le kellett fotózzam!

Jó, tudom az ízek nem mennek át,….de ezt sajnálhatjátok is! A kép ma délután készült, díszítésre nem volt idő, mert ahogy sült, a család körülállta a konyhát és várt…és … és várt…várt…, amíg azt nem mondtam, hogy kész van!  

Nagyon türelmesek voltak igazán, mert a dupla citrom adag és a vanília megtette a hatását. Mellesleg én is nagyon nehezen vártam ki a sülés végét!!! A díszítés elmaradt, de nem bánom, majd legközelebb. Befaltuk röpke pillanatok alatt!!!

Szóval most újra leírom a legesleges – legtutibb kuglófom receptjét, már a módosított változattal. A forma egy Lidl-ös kuglófforma, melynek felső pereme: 23 cm, magassága: 10 cm és kb 2 literes az űrmértéke, vagyis ez egy nagyobb méretű!

A hozzávalókat előző este szoktam kimérni, kikészíteni, így másnap már csak „összedobom”.

Hozzávalók:

Összeállítás:

Forró sütőbe tolom (200 fok), majd fokozatosan (5-10 percenként) vettem le a hőfokot, amig 150 fokon nem sült tovább kb 20 percig, majd 100 fokon kb 30 percig, légkeveréses üzemmódban. Nagyon sütő függő, ezért ezek csak irányelvek. Süsd úgy, ahogyan szoktad a kavart sütiket

.Lekvárral, egy pohár forró kakaóval is felülmúlhatatlan!

Jó étvágyat hozzá!!!

Nagyon köszönjük Sinka Erikának a kitűnő receptet!

Exit mobile version