Site icon Balkonada

Kavart tésztás álom süti paradicsomlével

kavart tésztás

Kavart tésztás álom süti paradicsomlével nevet adtam az egyszerű olvasói sütinek. Nagyon egyszerűen elkészíthető, a házi paradicsomlé pikánssá varázsolja.

Kavart tésztás álom süti paradicsomlével receptje

A kavart vagy kevert tésztás receptek népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy nagyon gyorsan összeállítható a tésztájuk. A kimért hozzávalókat csak össze kell keverni és már mehet is a sütőbe.

Az olvasónk által most ajánlott kevert álom süti paradicsomlével készül. Legjobb hozzá a házilag készített paradicsomlé.

Az akár erkélyen is termeszthető paradicsom nagyon sokoldalúan használható. Nyersen, aszalva, savanyúságnak, levesnek, mártásnak, passzírozva üdítőitalnak egyaránt kitűnő, sok ételbe ízesítőként használjuk. Szemben a gyümölcsökkel, amelyek nyersen a magasabb C-vitamin tartalom miatt egészségesebbek, a paradicsomnak főzve nagyobb a tápértéke, mert a likopin így könnyebben ki tud szabadulni a növényi rostok közül.

A vitaminok közül legjelentősebb a C-vitamin (20–30 mg), de még 11-12 féle vitamin található benne, közöttük az A, B1, B2, ezek mellett jelentős mennyiségben (1,6 mg) tartalmaz karotint.

Tóthné Emma osztotta meg a rendkívüli receptet. „Lányok itt az igazán egyszerű kavart tészta recept.”

Hozzávalók

Kavart tésztás álom süti elkészítése

A piskótához hasonlóan gyorsan megsül.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Tóthné Emmának!

Exit mobile version