Site icon Balkonada

Ultra finom kakaós-meggyes sütemény Márta módra

Ultra finom kakaós-meggyes süteményt hoztam Wolf Márta olvasóm konyhájából.  Az egyszerű, könnyű kakaós és meggyes süti, amilyen hamar elkészül, olyan hamar el is fogy. Friss meggyből az igazi, készíts addig, amíg van. Isteni, vetekszik a piskótával.

A meggy az egyik legkedveltebb csonthéjas magvú gyümölcs. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger vidékén és Perzsiában. Magyar neve finnugor eredetű, ami azt jelzi, hogy már a honfoglalás előtt is ismerték eleink. Sok magyar helységnév (pl. Medgyes, Megyaszó, Medgyesegyháza), földrajzi név (Meggyes-havas, 1445 m, Meggyes-patak, a Hagymás hegységben) és családnév jelzi korai ismertségét és elterjedtségét.

Magyarországon és Erdélyben termesztésének és fogyasztásának nagy hagyománya van, ennek köszönhetően hazánk világviszonylatban is az egyik legnagyobb meggytermelő országnak számít.

A meggy nagyon sokféleképpen használható. A legjobb meggyes receptek között nem csak desszerteket, süteményeket találunk, hanem például levest, likőrt és szószt is.

Kakaós-meggyes süti hozzávalói – közepes méretű tepsihez

Elkészítése

Nagyon köszönöm Mártának a szuper receptet!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

A meggyet megbolondíthatod egy kis fahéjjal is. Fagyasztott meggyel is készíthető.

Jó étvágyat!

Legjobb meggyes receptek

Exit mobile version