Nagyon köszönöm, hogy olyan sokan eljöttetek a 9. Balkonada találkozóra és ismét fantasztikus hangulatú két órát tölthettünk együtt.
Ilyen volt a 9. Balkonada növénycsere és találkozó
Szabó Erika: „Először voltam, remekül éreztem magam. Mindenkinek köszönöm a csodás növényeket, kívánom, hogy a tőlem kapottak sok örömet szerezzenek gazdáiknak.”
Visky Kati: „Mint minden alkalommal nagyon jól sikerült most is a növény csere találkozó. Jucónak külön köszönöm ,hogy hagyományt teremtett ,a résztvevőknek és a segítőknek hatalmas elismerés a fáradozásért és a nem kis munkáért. Köszönöm szépen én is a növénykéket , amiket hoztatok ,remélem az én virágaim is legalább annyi örömöt okoznak az új gazdájuknak , mint nekem ,amiket kaptam. Mindenkinek kívánok jó egészséget ehhez a gyönyörű hobbihoz.”
Faragó Istvánné Kunecz Gyöngyi: „Köszönöm,hogy újra ott lehettem. Nagyon jó nap volt. Csodás növényeket kaptam, nagyon örülök nekik. Remélem a Tőlem kapott növenyek örömöt szereznek nektek is.”
Kecskésné Szabó Katalin: „Én másodszor voltam ezen a találkozón, de már az elsőröl is jó tapasztalatokkal jöttem haza, no meg persze sok növényt is cseréltem. Igazság szerint, most inkább vinni készültem, mint hozni, hiszen a szobámban, csak két ablaknyí hely van, a növényeknek. De már a felajánlásoknál elcsábultam, a szebbnél szebb növényektől.
Két nagy szatyor növénykének kerestem Nálatok helyet. Volt amire a neten nem volt jelentkező, de a helyszínen mind új gazdára lelt. 🥰
Találkoztam, több régi kedves ismerőssel és szert tettem újakra is, többek között, Jucó édesanyját is megismerhettem és megkóstolhattam, nagyon finom házi linzer sütijét. Külön köszönet, minden házi sütiért, csokiért és cukorkáért, amivel még szebbé tettétek ezt a napot. A növényekről, nem is beszélve, két szatyorral mentem, de visszafelé még a hátizsákom is megtelt, számomra nagyon hasznos apró cserepekkel és kedves kaspóval, meg a magokkal, amik majd tavasszal fognak nagyon sok örömöt szerezni.
A szobanövényeket, és a teleltetőket is mind átültettem, kisebb cserépbe. Így sikerült nekik helyet csinálni.
Most szeretném Jucónak és a többi szervezőnek megköszönni a munkáját, hogy összehozta ezt a sok jószívű önzetlen embert, ebben a csoportban és hogy megszervezték ezt a gondolom, mindenki számára sikeres találkozót.
Továbbá, mindenkinek köszönöm a gondosan, szeretettel, felcimkézett növényeket. Igérem, tavasszal, én is így viszem a növényeimet.
Puszi mindenkinek😘🌷”
Baksa Katalin: „Ma reggel ránéztem a cserepekbe rendezett virágjaimra, s azt mondtam: Úr-isten, de gyönyörűek! Ez nem egy virágbolt reklámja, hanem az általatok nevelt növények, melyeket most rám bíztatok a Balkonada növénycsere alkalmával.. Köszönöm nektek, s a többi, a képen nem látható kerti virágot is. Ők is jól vannak! Köszönöm a szervezőknek ezt a szeretetteljes fogadtatást, hálás vagyok mindenért.”
Farkas Ancsa: „Ismét egy fantasztikus napon vagyunk túl. Boldogság volt találkozni a régi ismerősökkel. Örömmel tölt el, hogy ebben az évben újabb társak csatlakoztak hozzánk, és Ők is nagyon várták, várják az újabb találkozót. Jó látni, hogy egyre többen vagyunk, és egyre több növénnyel érkezünk. Csodálatos ez az önzetlenség. Dupla öröm, mert jóleső érzés látni, hogy akit megajándékozunk, az mennyire örül, és amire vágytunk, azt szeretetből megkapjuk valakitől. Csodálatos napot szereztünk egymásnak. Fantasztikus csapat vagyunk. Csak így tovább! Jövőre veletek ugyanígy.”
Kiss Judit: „Nagyon köszönöm Nektek a sok szép növényt! Meg a számtalan hasznos tanácsot, kedvességet! Nagyon jó volt Veletek! Már várom a tavaszi találkozót! Mindenkinek jó ültetést kívánok ebben a csodálatos őszi időben!”
9. Balkonada találkozó videója
Balkonada hírlevél feliratkozás
Ha nem akarsz lemaradni a tavaszi Balkonada találkozóról, akkor javaslom, iratkozz fel a Balkonada hírlevélre.
Balkonada találkozó sütijeinek receptjei
Az idei találkozó sem múlt el finom sütemények nélkül. Többen is készítettek sütit, amivel örömmel kínálták a találkozó résztvevőinek. Kettőnek már megvan a leírása, így mutatom azokat is.
Budai szelet közepére karamelles főzött krém kerül, tetejét pedig finom csokimáz koronázza meg. A recept egyszerű, bár elkészítése kicsit időigényes, a végeredmény és a család dícsérő szavai kárpótálnak minden fáradozásért.
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A sima linzer nem igazán kedvencem, de dióval megbolondítva igazán fenséges. A diós-lekváros linzert sokan diós félholdként ismerik, lekvár nélkül. Úgy is nagyon finom, mi azonban egy kicsit tovább gondoltunk. A tésztából nem félholdakat készítünk, hanem korongokat szaggatunk, majd finom házi lekvárral összeragasztjuk a sült korongokat.