Site icon Balkonada

Így lesz tökéletes a piskóta – olvasói tanácsok

Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Wolf Márta elárulja, hogy készül a klasszikus, mindig magasra növő, tökéletes piskóta, amit még az anyukájától tanult.

Tökéletes piskóta klasszikus recept, ahogyan anyukámtól tanultam 

„Klasszikus piskóta tészta, ahogyan én készítem. Mutatok néhány képet, piskóta tésztával készült sütijeimből. Bátran vágjatok bele a piskótasütésbe. Egyszerű, finom sütemény. Nálunk alap süti volt gyerekkoromban.

Piskóta, klasszikus recept, ahogyan anyukámtól tanultam …
Nálunk gyakran volt piskóta, tojás általában mindig volt otthon, meg eltett meggybefőtt is. A többi hozzávalóból pedig nem kellett nagy mennyiség. Gyakran készítek somlói galuskát is három különböző ízesítésű piskóta lapból.

Mottó: ahány tojás, annyi evőkanál cukor és annyi evőkanál rétes liszt. Csipet só és sütőpor. Ezek a hozzávalók.

4, 6 vagy 8 tojásból szoktam sütni, attól függően, hogy milyen süti lesz belőle és hány főre készítem.

A tepsi méretével is lehet variálni. Pl. a piskóta tekercshez mindig a gáztepsit használom, hogy kellő „vékonyságú” legyen a tészta.

Tökéletes piskótatészta elkészítése

Nagyon köszönjük Wolf Mártának a kitűnő tanácsokat!

A somlói galuska legendás magyar édesség. Az 1950-es évek végén a Gundel étterem legendás főpincére, Gollerits Károly találta ki és Szőcs József Béla cukrászmester készítette el először. Az 1958-as brüsszeli világkiállításon díjat nyert sütemény nevét a fóti Somlyó nevű dombról kapta. Olvasónk árulta el, hogy készíti mindenki kedvencét.

Exit mobile version