Habkönnyű süti-mámor receptet osztott meg velünk Sinka Erika, aki nem híve a bögrés, poharas, mérőedény nélküli recepteknek. Sokkal jobban bízik azokban, amelyekben dekagramra, deciliterre adják meg a hozzávalókat. Mostani recepje is pontos mennyiségeket tartalmaz.
Habkönnyű süti-mámor
„Hétvégi kefíres, habkönnyű, süti-mámor…🍒🍒🍒
Mert süti minden nap jöhet, de hétvégén biztosan!
Nagy divatja van a „bögrés”, „poharas”, „mérőedény nélküli” sütiknek, mert nagyon praktikusak, mérleg híján is el lehet őket készíteni.
Nos, ha én egy ilyen recepthez hozzájutok, biztosan „átírom” dekagrammra, mililiterre, saját képemre formálom. Mivel fontos a pontosság számomra.
Ezt a sütit egy kertlátogatáson kóstoltam. Annyira egyszerű….és annyira, de annyira finom, hogy leírni nem is tudom, inkább a képek beszéljenek helyettem…
na és persze a recept. ” – kaptuk az ajánlót Sinka Erikától.
Hozzávalók
- 2 L-es tojás sárgája,
- 150 g cukor,
- 50 ml olaj,
- 175 g kefir (vagy joghurt, de én most kefírrel készítettem!),
- 180 g liszt,
- 3/4 tasak sütőpor,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- 2 L-es tojás fehérje habbá verve,
- bármilyen idénygyümölcs a tetejére. Én most kimagozott meggyet tettem, melyet dióban és kakóporban forgattam.
Elkészítése
„Zsírpapírral kibélelem a tepsit (30 x 25 cm).
A hozzávalókat összekevertem, a felvert tojásfehérjéket csak a végén, óvatosan keverem bele. Miután a masszát beöntöttem a tepsibe, a tetejét megpakoltam gyümölccsel.
180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30 percig sütöttem légkeveréses módban.
Első percekben szépen megemelkedik, majdnem kifutott, de azután megnyukszik és tartja a magasságát, nem esik össze.
A meggy nem süllyedt le, könnyű, finom, nyári süti.”
Tipp: Legközelebb mákban fogom megforgatni, mert a meggy-mák egy nyerő páros!
Nagyon köszönjük a szuper receptet Sinka Erikának!