Site icon Balkonada

Gyors, lekváros, habos piskóta recept – női szeszély

A lekváros, habos piskóta egy olcsó és egyszerűen elkészíthető sütemény. Nem is igazi piskóta, hisz a tojásfehérjék nem a tésztába, hanem a sütemény tetejére kerülnek. A könnyű tésztát finom lekvár réteg és felvert tojásfehérje hab koronázza meg. Nagyanyáink régi receptkönyveiben, például a Váncza könyvben női szeszély néven szerepel.

Lekváros, habos piskóta, női szeszély receptje

A piskóta világszerte népszerű, Európából származó sütemény, mely tojásból, lisztből és cukorból készül.  Könnyű tésztáját, ruganyos, könnyed állagát a felvert tojásfehérjének köszönheti. Eredetileg búzalisztből készül, ételérzékenyek alternatív lisztekből, például zabpehelylisztből is elkészíthetik.

Ez a sütemény azoknak is ajánlható, akik félnek a hagyományos piskóta készítésétől. Azt ugyanis könnyű elrontani, bár az olvasói tanácsokkal garantált a siker.

Így lesz tökéletes a piskóta – olvasói tanácsok

Bevált piskóta recept: tortához is kitűnő

Női szeszély hozzávalói –  28 x 40 cm-es tepsihez

Lekváros, habos piskóta elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version