Site icon Balkonada

Gezemice lecsó Marika módra receptje

„Apukám gyerekkoromban sokszor készített ilyen lecsót, amit aztán a „kommunista szombat” alkalmával, gondosan elcsomagolva magával vitt a munkahelyére, ebéd gyanánt – munkatársai legnagyobb örömére! Elmaradhatatlan résztvevője volt a „Fradi kolbász”, amire gondolom sokan emlékeztek.” A gezemice lecsó Marika módra receptje szuper ötletadó a maradékok felhasználására is.

Lecsó, a gyermekkor íze

Lecsó….ahogy nálam készül….egy kis múlt idézés kíséretében
Köszönöm, ha elolvasod
…Apukám gyerekkoromban sokszor készített ilyen lecsót, amit aztán a „kommunista szombat” alkalmával, gondosan elcsomagolva magával vitt a munkahelyére, ebéd gyanánt – munkatársai legnagyobb örömére! Elmaradhatatlan résztvevője volt a „Fradi kolbász”, amire gondolom sokan emlékeztek….
Célzottan is készülhet, ha veszünk hozzá kolbászt, szalonnát, bármilyen fajta húst, de a hűtőszekrényben „vergődő”, maradék 1-2 szelet párizsi, sonka, felvágott……stb. is emelheti ennek a finom lecsónak az értékét, végeredményét. Maradék főtt, sült hús is belekerülhet.
Megmutatom, nálam hogyan és miből készült.
A hozzávalók mennyisége eltérő és egyedi lehet, attól is függ hány személynek készül, ajánlónak, ötletnek szánom az elkészítését.

Gezemice lecsó receptje, készítése


Aki szeretné, felvert tojást is keverhet hozzá és így is tálalhatja, akár kenyér kíséretében is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a múltidézést és kitűnő recept ötletet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version