Site icon Balkonada

Francia mákos krémes sütemény receptje

A francia mákos krémes süteményt az alábbi mondatokkal ajánlotta olvasónk: „Ezzel a sütivel lehet villantani a vendégek előtt. Nemcsak mutatós, de legalább annyira finom is. A mézes lapok teszik még finomabbá.” Kedvet kaptam hozzá, ehhez nem fér kétség. Mutatom a vendégeket lenyűgöző, nagyon finom, ünnepi sütemény receptjét.

Francia mákos krémes sütemény receptje

„Karácsonyi süti ajánló.
Ezzel a sütivel lehet villantani a vendégek elött nemcsak mutatós, de legalább annyira finom is 😉 Mézes lapok teszik még finomabbá.
Kicsit munkás, de merem állítani, hogy megéri a fáradtságot! :)” – ajánlotta Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

Krémhez:

Mézes laphoz:

Mákos piskótához:

Rétegezéshez:

Tetejére:

Francia mákos krémes elkészítése

Francia mákos krémes összeállítása

Elkészültünk, a legfinomabb állag eléréséhez, tartsuk hűvös helyen . 1 – 2 nap állás után a mézes lap megpuhul, az ízek összeérnek. A finomság netovábbja felvágásra, fogyasztásra kész. Tetszés szerinti formára vágjuk, szeleteljük fel.

A belefektetett idő és munka megtérül, nagyon finom sütemény….és még szép is 🙂
Jó sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriaának!

Exit mobile version