Site icon Balkonada

Forrócsoki, a tél legvigasztalóbb itala

A nehéz, hideg téli napok megmentője lehet egy kényeztető, selymes forrócsoki. Mostanában szinte csak alkoholos italok receptjét osztottam meg, ideje hát a tél legvigasztalóbb alkoholmentes ízbombájának titkát is felfedni.

A forrócsoki nem kakaó, hanem egy ízekben gazdag, selymes, egyszerre édes és kesernyés forró ízbomba.

Igazán finom forró csokoládét csak is jó minőségű, magas kakaótartalmú csokiból tudunk készíteni. Legjobb, ha kizárólag étcsokiból készítjük és cukrot sem teszünk bele. Gyerekek és édesszájúak kedvéért az étcsokoládé egy részét tejcsokival helyettesíthetjük és cukrot is tehetünk bele. 

Egy csipetnyi sóval még inkább kiemelhetjük a finom csokoládé ízét, a fűszereket pedig ízlés szerint adagolhatjuk.

Tökéletes forrócsoki hozzávalói

4 dl 2,8 vagy 3,6 %-os tej,
80 gramm 70 %-os étcsoki,
20 gramm tejcsoki,
1 dl tejszín,
1 csipet só,
fűszerek ízlés szerint (fahéj, szerecsendió, chili, kardamom, vanília kivonat, gyömbér, narancshéj)

Tökéletes forrócsoki elkészítése

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

Exit mobile version