A földimogyorós csirke receptje a gyorsan, finomat kategóriába tartozik. A pörkölt, sózott földimogyoró, a mustár és a tejszín elegye különlegesen finom ízélményhez juttatnak bennünket. Érdemes elkészíteni, kipróbálni ezt a nem mindennapi, cseppet sem unalmas, csirkéből készült fogást.
Földimogyorós csirke receptje
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé,
- 30 dkg pörkölt, sózott földimogyoró – késes aprítóban durvára aprítva,
- 12 dkg vaj,
- 6 evőkanál mustár – dijoni és sima mustár fele-fele arányban,
- só, ízlés szerint,
- őrölt fekete bors,
- 6 evőkanál mogyoróolaj (vagy dióolaj),
- 2,5 dl tejszín,
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítése
- A csirkehúst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk (tetszőleges méretű).
- Egy tálba öntjük a 8 dkg felolvasztott vajat, 4 evőkanál mustárt (vegyesen), sót és őrölt borsot adunk hozzá, habverővel elkeverjük.
- A feldarabolt húst beleforgatjuk a mustáros masszába – marinádba – majd a durvára aprított földimogyoróba forgatjuk, panírozzuk.
- Egy mélyebb serpenyőben, 4 dkg vajat és 6 evőkanál földimogyoróolajat (vagy dióolajat) forrósítunk.
- A mogyoróba panírozott húst a vajas-olajos keveréken sütni kezdjük. Lefedjük, kevés vizet adhatunk hozzá, kb. 15 perc alatt a húst puhára, készre sütjük. Közben megforgatjuk, ellenőrizzük a puhaságát.
- A tejszínt kimérjük, a maradék mustárral elkeverjük, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet.
- A keveréket ráöntjük a készre sült mogyorós húsra, lassan főzve besűrítjük. Sóval, borssal ízesíthetjük – kóstolás után.
- Bulgurt készítettem mellé köretnek.
Nagyon finom, ízletes, puha, szaftos lett a hús. A roppanó mogyoródarabkák nagyszerűen hozzájárultak az ízek kiteljesedéséhez.
Jó étvágyat kívánok! Készítsétek el Ti is! 😊
Nagyon köszönöm szuper receptet Illésné Nagy Máriának!