A fokhagymakrémleves nekem is nagy kedvencem. A nagymamám sokat főzött nekem gyerekkoromban. Egyrészt mert szerettem, másrészt mert gyorsan elkészült és olcsó volt. Most olvasónk árulja el, hogy készül náluk.
„Egy hamar elkészülő, nem tolakodó ízű, finom, ízletes levest ajánlok ma Nektek.
Akár friss, zsenge, új fokhagymából vagy az őszi termésből készül, ugyanolyan finom ízű. Jó szívvel ajánlom! 😍” – kaptuk az ajánlót Illésné Nagy Máriától.
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók: (4 személyre)
- 12 -16 darab duci fokhagymagerezd,
- 1 liter húsleves (vagy Maggi kockából),
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű,
- 1/2 teáskanál szárított majoránna,
- 4 friss zsályalevél,
- őrölt bors,
- 1/2 citrom reszelt héja,
- 5 evőkanál tejföl.
Levesbetéthez:
- 1 evőkanál vaj,
- 2 szelet barna kenyér,
- 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld.
Fokhagymakrémleves elkészítése
- A levest felforraljuk, a tisztított fokhagymagerezdeket felszeleteljük, a levesbe tesszük.
- Majoránnát, kakukkfüvet, zsályaleveleket hozzáadjuk, főzés közben borssal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, ha megpuhul a fokhagyma, levesszük a tűzről.
- Botmixerrel simára kevertetjük, a tejfölhöz 2-3 evőkanálnyit kiveszünk a levesből, simára keverjük.
- A forró leveshez öntjük, forralásig főzzük….kész.
- A vajon megpirítjuk a kis kockákra vágott kenyeret, a petrezselyemzöldet pedig felaprítjuk.
- Tálaláskor, külön edénykében mellé kínáljuk a pirított kenyérkockákat.
- A levest megszórjuk petrezselyemzölddel, pici borsot őrölhetünk a tetejére.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tapasztalat: utólag, nem okozott kellemetlen „kipárolgást”.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!