Remélem nem unod még az epres recepteket. A csokimázas epres túrótorta sokak kedvence lett, szerintem ez az olvasói recept is hasonló sorsra jut. Az epres finomság sütés nélkül gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Epres finomság sütés nélkül 🍓
Eperszezon…kihagyhatatlan finomság 😍
Ezt a nagyon finom, könnyű, sütés nélküli finom desszertet készítettem ma 😉
Jó szívvel ajánlom Nektek is! – ajánlotta Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- 2,5 dl habtejszín,
- 50 dkg túró,
- 6 dkg porcukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- fél citrom reszelt héja, leve,
- 15 gr zselatinpor vagy 6 lap (10 gr) zseletin,
- kb. 25-30 dkg eper,
- babapiskóta vagy kerek piskótatallér (szív alakú),
- tejszínhab,
- eper a díszítéshez.
Elkészítése
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A túrót elkeverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal, levével.
- A zselatinport 80 ml vízben felmelegítjük vagy a lapokat, 4 evőkanál vízben felolvasztjuk (nem kell forralni!).
- Ha felolvadt, a túrókrémhez keverjük, majd a tejszínhabot is hozzákeverjük.
- Kerek vagy akár őzgerincformában is készíthetjük.
- A forma aljára vékonyan kenjünk egy adagot a krémből, erre rakosgassunk piskótát.
- Ismét krém következik.
- Tetszés szerinti mennyiségben pakoljunk rá epret, fedjük be krémmel alaposan, majd a tetejére helyezzünk piskótát (ez lesz az alja).
- Folpackkal fedjük le.
- Tegyük legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe.
- Tálalás előtt a formát merítsük forró vízbe néhány másodpercre, így könnyen kiborítható.
- Egy tányért fektessünk rá és fordítsuk meg.
- Tejszínhab rózsákkal, kettévágott eprekkel díszíthetjük. Könnyen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 😋
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!