Site icon Balkonada

Élesztős lötyi: élesztős locsolás csodát tesz a növényeiddel

Az élesztős lötyi egy természetes, vegyszermentes tápoldat, ami elősegíti a virágzó és zöldnövények, valamint zöldségek fejlődését. A növények imádják és dús virágzással, bő terméssel meg is hálálják, ha időnként ezzel az élesztős locsolással kényezteted őket. Az élesztős lötyi, vagyis az élesztős tápanyag nem más, mint egy hatásos és olcsó szer, ami csodát tesz a kert és a balkon növényeivel. Máris mutatom, hogy készíthető el és hogy használható locsoláshoz az élesztő alapú tápoldat.

Az élesztős tápozás egyáltalán nem újkeletű találmány. Már nagyanyáink is sikerrel alkalmazták.

A recept Sinka Erikától származik, aki már régóta eredményesen használja kerti és cserepes növényeire egyaránt.

Élesztős lötyi elkészítése

Élesztős lötyi használata

„Érdekesség: Ezt a “receptet” egy vietnámi hölgy adta át nekem, az orchideákra javasolta. Minden szebb, egészségesebb tőle, hamar látszik a hatása.”

Kerti, balkon- és szobanövényekre egyaránt hatásos.

Azóta már több olvasónk is kipróbálta és mindenki csak pozitív eredményről számolt be.

Nagyon köszönjük Erikának!

Ha továbbra is van kérdéseid vagy kételyeid az élesztős tápoldat használatáról, ajánlom figyelmedbe az alábbi két írást is.

Kérdések, válaszok és tapasztalatok az élesztős táp használatáról

Az élesztős tápoldatozás egyre nagyobb teret hódít a hobbi kertészek mindennapjaiban, egyre többen használják a kerti és balkonnövényeikhez egyaránt. Megkértem az olvasókat, mondják el ők személyesen, mit tapasztaltak az élesztős lötyi használata során. Meséltek arról, hogy milyen dísznövényeknél és zöldségeknél alkalmazták és milyen gyakorisággal használva értek el látványos eredményeket. Nézzük, az élesztős tápoldat használatának tapasztalatait!

Exit mobile version