Site icon Balkonada

Egresszósz, ahogy a nagyi is készítette

Egresszósz vagy egresmártás nagyon finom és frissítő fogás. Jól lehűtve önmagában is kitűnő, de főtt húsok mellé is mennyei. Sajnos már nem is olyan egyszerű egrest beszerezni. Pedig 50 évvel ezelőtt minden falusi kertben volt egres vagy másnéven pöszméte, köszméte, püszke, piszke, ki hogy ismeri.

Egresszósz receptje

Milyen szerencsés is az, akinek terem egres a kertjében…irigylem. Gyerekkoromban volt a kertünkben, de jó is volt és milyen rég is volt….Van egy kis bokrom, de még csak keveset terem.
Megkívántuk az egresszószt, jó hideg finomságra vágytunk (az egres persze aranyárban kapható…).
Nagyon szeretjük az egrest, az egresszószt különösen! 
Jól lehűtve, akár önmagában is fogyasztható, de főtt húsok kísérőjeként egyszerűen mennyei.
Megmondom őszintén, ilyen melegben jobb mint egy fagyi! A tejföltől pikáns, az egres savanyúsága miatt enyhén savanykás ízvilággal bír.
Így szoktam elkészíteni….ilyen egyszerűen… – ajánlotta a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária

Egresszósz hozzávalói

Elkészítése

Nagyon hidegen a legfinomabb! 

Jó étvágyat kívánok! 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version