Site icon Balkonada

Diókrémes diótorta receptje

A diókrémes diótorta nagyon diós és nagyon finom. Nem csak a krémjében, hanem a tésztájában is megjelenik a dió, sőt az áztatáshoz egy kis diólikőrt is használhatunk. Igazi ünnepi finomság, vendégváráshoz, húsvétra, karácsonyra is kitűnő választás a csupadió torta.

Diókrémes diótorta receptje

„A legkomolyabban mondom…ilyen finom, ízletes diótortát még nem készítettem, eddig!
Szülinapi torta lett belőle, nagyon ízlett mindenkinek, az ünnepeltnek főleg.
Érdemes 1-2 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert fantasztikusan összeérnek az ízek, aromák állás közben.
Akár a karácsonyi 🎄ünnepi asztal desszertje is lehet. Vendégvárásra is tökéletes, nem fog csalódást okozni, ebben biztos vagyok. – ajánlotta figyelmünkbe a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)

Tésztához:

Áztatáshoz:

Krémhez:

Tetejére:

Diókrémes diótorta elkészítése

Jó sütögetést, finom ízeket kívánok!

Tipp: Bármilyen torta alapjának tökéletes lehet ez a torta. Lehet bele tenni + 1 evőkanál kakaóport, így még erőteljesebb ízű, sötétebb színű lesz. A bőséges dió tartalma miatt sokáig (?! amíg el nem fogy… 😅) puha, szaftos állagú marad a tészta.
Forrás: az ötletet az Egy az 1-ben oldalon találtam, kicsit átalakítottam a receptet.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version