A túrófánk nagy családi kedvenc, farsang idején általában ezzel kezdjük a fánkszezont. Illésné Marika diétás változatban készítette el és el is mondta a könnyű és tökéletesen finom diétás túrófánk receptjét.
Diétás túrófánk – fenséges, gyors
Farsang időszaka vagyis fánkszezon…🍩😋 Most egy diétás változatot ajánlok a figyelmetekbe.
Kedvenc recept…diétás túrófánk 😋
Egy csoportból való a recept, bármilyen fajta liszttel működik, én Dia Wellness 50-es és DW Ch mínusz liszttel vegyesen készítettem. Dupla adagot, ami 26 darabra jött ki.
Jó szívvel ajánlom: finom, könnyű, sőt tökéletesen finom! 😊 – ajánlotta Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 4 tojás,
- csipet só,
- 1 mokkáskanál édesítőszer,
- 6 púpozott evőkanál liszt (nálam DW ch csökkentett),
- 1 zacskó sütőpor (15 gr),
- reszelt citromhéj,
- ízlés szerint mazsola,
- olaj a sütéshez.
Elkészítése
- A hozzávalókat kimérjük és kézzel összegyúrjuk,
- 20 percig hűtőben vagy hűvös helyen pihentetjük.
- Vizezett vagy olajozott kézzel diónyi gömböket formázunk a masszából,
- bő olajban, lassú tűzön megsütjük.
- Aranybarna színűre sülnek és gyönyörűen forognak az olajban.
Jó étvágyat kívánok!
Dzsemmel, öntettel, édesítőszerrel elkevert tejföllel, fahéjjal, stb. ajánlom a fogyasztását.
Tipp, tapasztalat alapján: az olajba rakosgatott fánkok lesüllyednek az olajban, sülni kezdenek és icipicit leragadnak….ekkor pár másodperc után érdemes megmozdítani egy villával. Felúsznak a tetejére és forogni kezdenek!
+1: Norbi liszttel is működik, tk liszttel is, stb..
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!