Site icon Balkonada

Darálós keksz – retro sütemény a javából

A darálós keksz gyakori sütemény volt nálunk olyan ünnepekre, amikor nagy vendégség volt. A krémes süteményekkel ellentétben ez már napokkal előtt elkészülhetett és ha az ünnep alatt nem fogyott el, akkor sem volt gond, hisz sokáig elállt. Olvasónk most daráló nélkül is elkészítette és egyáltalán nem csalódott a speciális módszerrel készült süteményben.

Darálós keksz recept

Hozzávalók

Elkészítése

Tipp: Ha többfélét készítesz, akkor a citromosból tegyél félre nyersen 4-5 darabot, és mikor a többit sütöd, minden tepsire tegyél egy darabot a világosból, akkor látod, hogy mikor jó.

Darálós keksz készítése húsdaráló nélkül

Márta Wolfnak nincs húsdarálója, így más módszert talált az elkészítéséhez. „Megcsináltam daráló nélkül. Vékony villával becsíkoztam sűrűn, és keresztbe is, hogy legyenek rajta kis rögök. Citromhéj helyett pedig apró kandírozott narancshéj van benne (nincs megbízható héjú citromom). Nagyon finom lett. Pont olyan ízű, mint amit már megszoktam. Fogok még csinálni, kakaósat is.”

Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának és a kiegészítést Wolf Mártának!

Exit mobile version