Az amerikai csokis keksz egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokáig elálló finomság. Bár ez utóbbi tényt csak a jól eldugott, majd elfelejtett kekszek bizonyítják, mert a szemelőtt tartott finomságnak senki nem tud ellenállni. Ha egyszer megsütjük, garantáltan gyakran elő kell venni a receptjét, bár egy idő után már álmunkból felébresztve is tudjuk majd a hozzávalókat és az elkészítés módját.
Amerikai csokis keksz
Sok-sok keksz receptet megosztottam már, de igazán finom csokis keksz még nem szerepelt a blogon. Ezért is kértem az olvasókat, hogy mutassanak nekem jó csokis keksz recepteket. Ujvári-Kordics Veronika – akinek egy egész szakácskönyvre való recepjét megmutattam már itt blogon – elsök között jelentkezett a finom csokis keksz receptjével.
Hozzávalók – kb 40-50 darab
- 15 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- kb. 12 dkg csoki
Amerikai csokis keksz elkészítése
- A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a sütőport.
- Elkezdjük összeállítani a tésztát, nagyjából összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az apróra tördelt csokit.
- Kis golyókat formázunk a masszából, én diónyinál kisebbeket csináltam.
- Sütőpapírral borított tepsibe egyenlő távolságra tesszük a golyókat. Hagyjunk bőven helyet a golyók közt, mert szétterülnek majd. Nekem szilikonos „sütőpapírom” van és azt használom a darabos süteményeknél.
- 200 fokon alul-felül sütéssel kb. 10-12 percig sütjük, hogy szép aranybarna legyen.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
Puskás Tamásné kiegészítése: Az én receptemben egy evőkanál lisztet helyettesíteni kell 1 evőkanál ételkeményítővel. Régen akadtam arra a receptre, és omlós finom. A többi hozzávaló mind egyezik.