Site icon Balkonada

Vízen kelt kifli, vízen kullugó

Vízen kelt kifli, vízen kullugó, kútba kelt. Ez a három elnevezés ugyanazt a finom, kívül cukros édességet takarja. A Kiskunságban lakodalmakra készítik. Gyerekkoromba mindig az udvarban álló kerekeskútba engedtük le keleszteni. Nagyon imádtam. Most, hogy a látóterembe került a recept, azt hiszem ideje újra megsütni.

„Kisgyerek korom kedvenc sütije. Nagymamámtól mindig ezt kértem.” – ezekkel a szavakkal osztotta meg a régi kunsági lakodalmas sütemény receptjét Mihály Klára.

Vízen kelt kifli, vízen kullogó, kútba kelt

Hozzávalók

Elkészítése

Úgy tűnik ezt a süteményt is szokták másként is készíteni.

Vinczéné Mária: „Nagyon finom, én is szoktam sütni csak a cukrot összedarabolt dióval keverem és úgy hempergetem bele a tésztát. Nagyon jó a ropogós cukros dióval a tetején.”


Takács Ildikó: „Anyukám vízen kullogója… farudakra tekeri a tésztát, úgy süti meg. Lehet mindenféle krémmel tölteni, de én csak natúr, cukorba forgatva szeretem. :)”

Nagyon köszönöm az olvasóknak a kitűnő receptet.

Exit mobile version