Jól jön egy villámgyors süti, ha váratlan vendégek toppannak be, vagy épp csak egy kis édességre vágyunk. Ha egy süteménynek az a neve, hogy villámgyors süti, akkor abban nem calódhatunk. Még a mérleget sem kell elővenni hozzá! Olvass tovább, és tudd meg, hogy készül a villámgyors süti bögrésen.
Villámgyors süti bögrésen receptje
Kordics-Újvári Veronikától kaptuk a receptet: „A nevéhez híven tényleg gyors, pár perc alatt össze lehet állítani. A tepsim mérete 28 x 40 cm. A bögre mérete 2,5-3 dl.”
Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez
- 2 bögre cukor,
- 1 vaníliás cukor,
- 5 tojás,
- 1 bögre olaj,
- 1 bögre szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz),
- 3 bögre liszt,
- 1 tasak sütőpor,
- 3 evőkanál kanál kakaó,
- lekvár vagy gyümölcs vagy csoki darabok
Villámgyors süti elkészítése
- a sütőt 200 fokra előmelegítjük,
- amíg melegszik elkészítjük a tésztát,
- a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a szódavizet, a lisztet és a sütőport összekeverjük, sárga masszát kapunk,
- a tepsit bezsírozzuk vagy sütő margarinozzuk, majd belisztezzük,
- a massza felét beleöntjük a tepsibe,
- a massza másik felébe beletesszük a kakaót, és összekeverjük,
- ezt a masszát ráöntjük a már a tepsiben lévő sárga masszára,
- lekvárt és gyümölcsöt, esetleg csoki darabokat teszünk rá,
- majd megsütjük, én hagyományosan sütöm alsó-felső lángon,
- a sütés végét tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghinthetjük a tetejét, így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!