A tandoori rablóhús finom indiai étel csirkemellből, vagy ha épp úgy akarjuk, csirke felsőcombból. Az egzotikus ízvilágú húshoz bármilyen köret illik, akár zöldsalátával is fogyaszthatjuk. Már is mutatom az egyszerű receptet.
Egzotikus ízvilág, fűszerek gazdagsága jellemzi ezt a rendkívül egyszerűen elkészíthető finom, húsos fogást.
Pácolódhat egy éjszakán át, vagy néhány órán át, de ha „muszáj” az ízletes pácban való fürdetés után azonnal is elkészíthető 🙂
Ízekben gazdag, könnyű, finom fogás. – ajámlotta Illésné Nagy Mária.
Tandoori rablóhús
Hozzávalók: (3-4 személyre)
- 1 egész, vagy két felezett nagyobb csirkemellfilé,
- 2,5 dl natúr joghurt,
- 3 fokhagyma gerezd,
- 2 mokkáskanál őrölt kurkuma,
- 2 mokkáskanál őrölt kömény,
- 1 mokkáskanál koriandermag – mozsárban összetörve,
- 1/2 mokkáskanál cayenne bors,
- 1/2 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors,
- 3 evőkanál növényi olaj,
- só ízlés szerint,
- 1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
Elkészítése
- A bambusznyársakat használat előtt áztassuk be vízbe, így könnyen lejönnek majd róla a sültek,
- A csirkehúst vágjuk kockákra, a hagymát tisztítás után daraboljuk fel.
- A joghurtos pác hozzávalóit keverjük össze.
- A csirkehúst forgassuk bele a pácba, majd a hagymadarabokkal felváltva húzzuk fel a bambusznyársra.
- Helyezzük a nyársakat egy tepsire vagy sütőlemezre egymás mellé, tegyük forró sütőbe és süssük meg.
- Puhának, itt-ott megpirultnak kell lennie.
Tetszőleges körettel, akár friss salátával körítve is kínálhatjuk – én párolt vegyes zöldség körettel tálaltam.
Ízekben gazdag, finom fogás.
Tipp: csirke felsőcombból is készülhet.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!