Site icon Balkonada

Szilvás finomság Márta módra – egyszerű recept

Szilvás finomság Márta módra címet adtam a Wolf Márta által megosztott finom szilvás süteménynek. Márta megosztotta a receptet is, de nevet nem adott hozzá. Név nélkül meg még sem kerülhet fel egy süti. Nem igaz?

„A képen látható szeletek egy normál tortaformába való mennyiségből valók. Két személyre elegendő, kb. 10-12 ilyen szelet lesz belőle. Aki többet szeretne, az duplázza meg a mennyiséget, de akkor nagyobb formát, vagy tepsit kell választani, hogy a tészta jó vékony tudjon lenni.”

Szilvás finomság hozzávalói

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

  • a tészta anyagait összedolgozzuk,
  • egy puha zsíros tésztát kapunk, amit alaposan le kell hűteni, hogy könnyen kezelhető legyen,
  • minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük,
  • közben kimagozzuk a szilvát,
  • lecukroztam és kicsit megpároltam, megpuhítottam teflon serpenyőben,
  • fél citrom levével ízesítettem,
  • a hűlési idő letelte után a tésztát két részre vágjuk,
  • papírral bélelt tortaformába tesszük a tészta felét,  Ha szakad a tészta, nem baj! Össze kell nyomkodni az ujjunkkal, úgysem fog látszódni.
  • rákanalazzuk a szilvát,
  • kevés zabpehellyel vagy zsemlemorzsával kissé meghintjük, hogy felvegye majd a nedvességet,
  • majd beborítjuk a tészta másik felével,
  • tojással megkenjük,
  • villával megszurkáljuk,
  • 170 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük,
  • a tálaláshoz a szeleteket kevés porcukorral meghintjük.

Tipp: Akár meggyel, sárgabarackkal is fincsi.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Wolf Mártának!

Exit mobile version