Site icon Balkonada

Szalonnás sütőtök krémleves

Ősszel és télen különösen jól esik egy finom forró leves. A szalonnás sütőtök-krémleves nem csak finom, de igen tartalmas is. Már mutatom is az egyszerű receptet.

Szalonnás sütőtök-krémleves

Illésné Nagy Mária: „Őszi finomság: melengető színű, mennyei ízű…
Fiaim is megették, (sőt, ízlett nekik! 😋 ) pedig a sült tököt nem szeretik…Igaz, ebbe a levesbe főtt formába kerül, így az íze sem lesz erőteljes, tolakodó. Jó szívvel ajánlom!”

Hozzávalók

Szalonnás sütőtök-krémleves elkészítése

Tálaláskor jól forrósítsuk fel, kínáljunk hozzá pirított tökmagot és tökmagolajat.
Nagyon finom ízvilágú, selymesen lágy, krémes állagú leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!🥣🥄

További olvasói vélemények

Horváth Adri: „Nagyon finom az édes variáció is, a narancs, a fahéj teljesen elvarázsolják a tököt.”

Bükvics Csalló Diána: „Sose szerettem, csak mióta én is megpróbáltam itthon. Kis gyömberrel, tökmagpasztával bolondítja. Néha sárgarépát is teszek hozzá. Utoljára porcukrot karamellizáltam, azon pirítottam meg a tökmagot. Már imádom❤️”

Nagyon köszönöm a receptet és a kiegészítéseket!

Exit mobile version