Site icon Balkonada

Svéd fahéjas csiga (Kanelbuller) receptje

Svéd fahéjas csiga (Kanelbuller) az ízesítése miatt különleges. A svédek nemzeti süteménye – aminek külön napja is van – nagyon jól fagyasztható, így bármikor elég csak kikapni a hűtőből és felmelegíteni. Már is mutatom a kitűnő receptet!

Svéd fahéjas csiga (Kanelbuller)

Czirják Tímea még egy kis ismertetőt is küldött a kitűnő péksütemény receptje mellé.

„Nem pont a kertemből.. de hátha más is kedvet kap hozzá. Kanelbuller (svéd fahéjas csiga) a svéd nemzeti sütemény.
Ma október 4-e van, így igazán ideje megosztanom ezt a receptet. ☺ A „kanelbullar”-nál svédebb sütemény nem létezik. Mivel a receptnek svéd is az eredete, még egy külön nappal is ünnepeljük ezt a finomságot. 1999 óta október 4-e a kanelbulle napja és ha az év többi napján nagyon gyakran készül a csiga otthon és a pékségekben is, az mind semmi ahhoz képest, hogy október 4-én mi folyik.

8 millió kanelbullar fogy el aznap a cukrászdákban, pékségekben és üzletekben, nem beszélve arról, hogy az otthonokban mennyi készül. A 20. század elején, amikor Svédország önellátóvá vált a búza- és cukortermelésben, lett elérhető az addig luxusnak számító édes sütemények készítése. A siker titka, mint szinte minden svéd ételnél és süteménynél, a vaj és kizárólag a magas zsírtartalmú vaj. Ha együtt akarsz „ünnepelni” a svédekkel, itt jön egy remek recept.”

Hozzávalók

Tésztához

A töltelékhez:

A kenéshez:

A tetejére:

Elkészítése

Kihűlés után azonnal 4-es, 6-os csomagokban teszem őket a mélyhűtőbe és mindig fogyasztás előtt melegítem át, amennyit megeszünk. Jó étvágyat kívánok! 😊

Nagyon köszönöm a receptet Czirják Tímeának!

Exit mobile version