Site icon Balkonada

Rigó Jancsi muffin készítése

A Rigó Jancsi muffin abban különleges, hogy a muffinok egyszerűségével készül, ugyanakkor a legtöbb muffinnal ellentétben ennek krém is kerül a közepére. Végül pedig egy finom csokiréteg koronázza meg.

Muffin receptje és elkészítése

A muffin egy süteményfajta, mely Magyarországon is egyre kedveltebb. Kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal kikent muffinsütőben sütik meg.

Népszerűségét annak köszönheti, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Csupán egy jó muffin alaprecept kell hozzá. A hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.

Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az édes és a sós változatok is kedveltek.

Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető. Díszítésénél csupán a képzelet szab határt, akár cukormázzal vagy tejszínhabbal is feldobható.

Sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel bolondítjuk meg a sütésre váró masszát.

Ha megvan a legjobb muffin recept, akkor jöhet a nagy levegő, a muffintészta pillanatok alatt történő összeállítása, a sütés és jó ízű lakmározás. Na és a dícséretek bezsebelése!

Rigó Jancsi muffin hozzávalói

Muffinhoz

Töltelékhez

Tetejére

Rigó Jancsi muffin elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!

Exit mobile version