A Rákóczi túrós sütemény méltán szerepel a legtöbb magyar cukrászda kínálatában. A családban is előszeretettel sütjük. Olvasónknak köszönhetően azonban most egy olyan változatot próbálhatunk ki, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Itt a Rákóczi túrós sütés nélkül receptje.
Rákóczi túrós sütés nélkül receptje
Hozzávalók
- vajas keksz (kb 20-25 dkg)
- 500 g túró (krémes)
- 250 g mascarpone
- 3 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több is, kóstoljuk meg a krémet!)
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- sárgabaracklekvár (kb 30-35 dkg)
Rákóczi túrós sütés nélkül elkészítése
- A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, majd a citromot elvágva hozzáadjuk a levét is. Robotgéppel alaposan összekeverjük a túrókrémet.
- Egy 20*20 cm-es forma vagy tál aljára leteszünk egy sor kekszet, majd rásimítjuk a túrókrém felét és megkenjük lekvárral. A lekvárra újabb réteg keksz kerül, majd a maradék krém alaposan elsimítva és végül a tetejét alaposan megkenjük lekvárral.
- Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd miután jól átpuhult szeleteljük és tálaljuk.
Tipp: A túrós krėmből hagytam egy keveset, kicsi golyókat formáltam, azok közepére meg kandírozott citromot tettem.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kordics-Ujvári Veronikának!
