Site icon Balkonada

Pudingos eperkocka receptje

A pudingos eperkocka nagyon finom és mutatós sütemény, ami egyszerű recept alapján készül. Érdemes egy-két nappal előbb elkészíteni, mert nagyon jót tesz neki, ha hagyjuk jól összeérni az ízeket.

Pudingos eperkocka receptje

„Pudingos eperkocka névre hallgat ez a finom sütemény 😋🍓
Anyák napjára sütöttem, családom legnagyobb örömére 🥰 ❤️
A nemrégen, Jucó által megosztott Epres spiráltorta ennek a receptnek a tovább fejlesztett változata (az is tőlem származik).
Mutatós, nagyon finom, érdemes előre elkészíteni, 1 – 2 napos várakozás, hűtés nagyon jót tesz neki.” – ajánlotta figyelmünkbe a finom és mutatós sütemény receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Pudingos eperkocka elkészítése

Tapasztalat: – sokkal, de sokkal finomabb lesz ha 1 – (2) éjszakán át áll, hűl a hűtőben, mert kicsit megpuhul a piskóta, és így lesz igazán tökéletes állagú! Érdemes türelmesnek lenni… 😉
Recés pengéjű késsel könnyebb felvágni….gyönyörűen látszik a márványozott piskóta mintája….

Tipp: lehet fordítva is elkészíteni….alulra önteni a kakaós masszát, erre jön a natúr, mintázás…a végeredmény alul kakaós egybefüggő a tészta.
Ha kettévágjuk hosszában, a kakaós fele kerüljön a tetejére így rá fehér csokit olvasztva egy teljesen más megjelenésű (de ugyanolyan finom) süteményt kapunk.
Az eredeti recept is így ajánlotta, kinek hogy tetszik, lehet választani….innen már csak egy lépés az epres spiráltorta és az is egy mutatós, mennyei finomság
Tiétek a döntés!

Az epres spiráltorta kitűnő epres finomság. A mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban nagyon finom tortával a család minden tagját levehetjük a lábáról.

Nagyon finom, készítsétek el!

Jó sütögetést kívánok!

Az alaprecept egy régebbi Príma Konyha számból való (2012/6), kicsit változtattam rajta, szerintem előnyére…

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version