Site icon Balkonada

Pihe-puha sajtos stangli sütése házilag

A kívül ropogós, belül pihe-puha sajtos stangli nagyon jó választás, ha friss, finom péksüteménnyel kényeztetnénk a családot. Melegen önmagában vagy vajjal megkenve a legfinomabb, hidegen pedig nagyon jó szenndvics alap is lehet belőle. Egyszerűen elkészíthető, csupán néhány hozzávaló szükséges a recepthez. Bár a kelesztési idők miatt elkészítése sok időt vesz igénybe, de nem kell sokat foglalkozni vele, ezen idők alatt bármilyen más munkát is végezhetünk vagy akár tévézhetünk, olvashatunk, játszhatunk a gyerekekkel.

Sajtos stangli receptje – 6 darabhoz

 A stnagli egy péksütemény fajta, hosszúkás, többnyire sós vagy sajtos, töltetlen tészta. Ahogy a sütemény, úgy a neve sem magyar, a bajor-osztrák stangl szó egészült ki egy „i” hanggal a könnyebb kiejthetőség kedvéért

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Formázáshoz

Elkészítése

Nagyon köszönjük a szuper receptet Várda Imréné Izukának!

Szendvicskrémek sajtos stanglihoz

Egy idő után a legjobb szendvics is unalmassá válik. Kivéve, ha van jó pár szendvicskrém receptünk, amelyeket váltogatva változtossá tehető az étrend. Olyan egyszerű és szuper szendvicskrém recepteket hoztam, amelyekből némi feltéttel és zöldséggel kiegészítve fenséges tízórai varázsolható.

Exit mobile version