Site icon Balkonada

Patchwork sütemény receptje

Patchwork sütemény különleges színét és ízvilágát a hozzákevert háromféle pudingpor adja. A pudingokat nem kell megfőzni, elég a port egyszerűen csak hozzákeverni a masszához. Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, maradj velem, olvass tovább és már mutatom is a kitűnő receptet!

Patchwork sütemény receptje

„Könnyű elkészíteni ezt a pofonegyszerű, mégis mutatós süteményt. A tészta állaga a piskótáéhoz hasonló, kicsit sűrűbb, vajjal készített. Jó szívvel ajánlom!” – Szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Hozzávalók – (42 cm x 29 cm x 7 cm méretű tepsihez)

Patchwork sütemény elkészítése


180 fokon sütjük, akkor kész, ha körben elválik a tepsi oldalától. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, a tetejére készíthetünk ízesített mázat. kb. 8 dkg porcukrot annyi citromlével (vagy narancs, rum…stb) keverjünk ki, hogy sűrű, de folyékony állagú masszát kapjunk. Ezt ízlés, tetszés szerint csorgassuk a tészta tetejére. A még meleg tésztán hamar megköt, megkeményedik a máz.

Egyszerű, finom, elronthatatlan sütemény 😉
Jó sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version