Site icon Balkonada

Non plus ultra, a hagyományos süti receptje

A non plus ultra sütemény régi hagyományos recept alapján készül. A nagyi süteményes füzetében a karácsonyi aprósütemények között foglalt el előkelő helyet. Ettől függetlenül bárminor megsüthető, finom vendégváró is lehet belőle. Bár egy kicsit macerás, pepecselős az elkészítése, a végeredmény mindenért kárpótol.

Non plus ultra receptje

A sütemény neve rögtön egy kis magyarázatra szorul. Azt rögtön érezzük, hogy ez nem egy magyar elnevezés. Viszont ez nem egy másik nemzet süteménye, mint például a tiramisu, vagy a macaron. Mondjuk ezt nevezhetjük a magyar macaronnak is.

A neve latin eredetű. A latin non plus ultra szó jelentése valami felülmúlhatatlan, utolérhetetlen dolog, aminél már nem kell jobb vagy több.

A finom omlós, roppanós aprósütemény házi sárgabarackkal a legfinomabb.

Hozzávalók – 3 gáztepsinyi mennyiség

A tésztához:

A tetejére:

Elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version