Site icon Balkonada

Így lesz sikeres a muskátli és leander szaporítása

Ha augusztus, akkor előtérbe kerül a muskátli és leander szaporítása, fiatalítása. Érdemes már nyár közepén gondoskodni a következő év virágözönjéről. Saját szaporítással anélkül lesznek csodaszép növényeink, hogy komoly ezreket kellene költeni erre. Tanácsaimat követve szép, fiatal növényekkel indíthatod jövőre a balkonszezont.

Muskátli és leander szaporítása, fiatalítása

A nyár közepe ideális időszak a növényeink szaporítására, megfiatalítására. Bátran vágjuk bele, ha van megfelelő helyünk a téli gondozáshoz. Az ilyenkor gyökereztetett dugványoknak még van idejük megerősödni a fagyokig. Szakszerű teleltetés után pedig fiatal, egészséges növényekkel indíthatjuk a balkonszezont. Tavasszal ezek a kis növények hamarabb erőre kapnak és virágba borulnak, mint a régi tövek.

Muskátli fiatalítása

A muskátli ez egyik legkönnyebben szaporítható virágunk.

Leander fiatalítása

Bár a leander teleltetése viszonylag egyszerű és nem okoz problémát, időnként nem árt megfiatalítani a leandert sem. A leander magvetéssel is szaporítható, de ez leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a meglepetéseket. Ha biztosra akarunk menni, hogy ugyanolyan növényünk lesz, mint az anyanövény, akkor dugványozás vagy vízben való gyökereztetés az üdvözítő megoldás.

Exit mobile version